Motortér: dől a füst! :)

írta Árpád
1 megtekintés
Figyelem! A bejegyzést több, mint egy éve publikálták, ezért annak tartalma elavult vagy irreleváns lehet.

Csak tájékoztató jelleggel említem meg: az elmúlt két nap verítékes munkával telt a blog átszerkesztése terén, mivel majd hosszabb időn keresztül fogja szolgálni gazdáját. A kategóriák átszerkesztése megtörtént, pont. Majd kipróbálásra került pár új sablon, mert nagyon szép és jó a mutatós fejléc kép (amelyek még változnak is minden alkalommal) mégis csak felesleges lassulást idéznek elő az oldal behívásakor, tehát ezek most egy időre lekerülnek a napirendről. A címek fancy betűtípusa miatt ugyancsak megugrott a betöltés hossza, így ezek is mellőzésre kerülnek. A beépülök egyenként kigyomláltattak, mivel elkészült a WordPress Jetpack pluginja, amely lehetővé teszi majdnem az összes WordPress.com-os blognál megszokott fícsört, így legalább öt kiegészítő feleslegessé vállt.
Az exportálás során sajnos a képeket nem mentettem ki külön, így jóformán egyetlen árva fotó sincs a bejegyezésekben – sorry, majd alkalomadtán pótolom őket. Volt itt rengeteg egyéb haszontalanság is, ezek is mind purgálásra kerültek – különböző flash playerek (melyeket sosem használtam), galéria szarok – nah ezektől is megszabadultam, facebook kommentelő izé – szegényem már annyira bugos volt, hogy nem lehetett szó nélkül elmenni mellette. A megosztást is korlátoztam és Fb, Twitter és G+ -ra, a többi felesleges, ezeket egy kis erőforrás igényű kiegészítő váltotta le, amely a Jetpack része, így nem kellett külön szöszölni vele.

Miért is csinálom mindezt, mikor pihenhetnék, olvashatnék vagy teszem azt magolhatnék az autóvizsgámra? Nos, az Akira Útja blog új időszakba fog lépni nemsokára, melynek mondhatni természetes hozadéka a teljes megújulás. Egyrészről szükségessé válik lassan egyfajta brand kiépítése, ezt hivatott szolgáltatni a fejlécben is megjelenő egyedi tervezésű logó, illetve a szlogen, amelyet a blog Facebook oldalán is láthattok: “történetek, emberek, érzések …és ami még útközben akad…”. A mantra mellé pedig feltett szándékom felépíteni valami jellegzetesen “akirásat” – szóval a továbbiakban is várhatóak lesznek kisebb leállások és módosítgatások, de nem kell megijedni, már nem tart soká! 😀

Továbbra is maradok hű szolgátok:

Akira Watanabe

Ez is érdekes lehet