Kezdőlap » Rokonok vagyunk

Rokonok vagyunk

írta Árpád
18 megtekintések
A little chimpanzee walks.

Melyik állathoz hasonlítanád magad és miért?

napi téma

Nézem a mai, napi témára írt, nagyzoló válaszokat, amelyben mindenki valami emblematikus ragadozóhoz hasonlítja magát. Tigris, oroszlán, sárkány, farkas stb. Hiúságok vásárát rendezünk akárhányszor próbáljuk definiálni és kommunikálni, kik vagyunk. Mégis inkább arról szól minden, hogy kik akarunk lenni, vagy inkább kinek akarunk látszani. Mert a lenni akarásban van egy cél, amiért dolgozhatunk, de a látszani akarásban csak a sminket kenjük, a világítást állítgatjuk meg a díszletet rakosgatjuk. Magunkat nem.

Hát én bevallom – némi önkritikával ugyan -, hogy csimpánz vagyok. Tudjátok, mint a „Charlie, majom a családban” címszereplője. Az érzelmeim kiülnek az arcomra, szeretek hülyéskedni, nevetni, jól érezni magam. És – remélem – saját, vidám természetemmel másokat is inspirálok, vagy legalább felvidítok.

Nem vagyok valami szuper talentum sem. Én is, mint a csimpánzok, az eszközhasználatban elsőre ügyetlen vagyok, suta. Legyen szó a csoportos edzésekről a teremben, vagy a munkámról a munkahelyemen. Elesem, felborulok, elgurulok, közben nevetek a saját butaságomon. Aztán újra próbálom, annak reményében, hogy egyszer majd azon okos majmok közé tartozom, akik megtanulták a jelbeszédet vagy memorizálni képesek 10 szimbólumot egy képernyőn, csupán 1 perc alatt.

2 hozzászólás

Ginko 2023.03.16. - 13:26

„Kelekótya”, hirtelen ez a szó jutott eszembe, és hát, sokszor jellemző a viselkedésemre, úgyhogy talán kakas lennék. 🙃 Mert, hogy van egy ilyen mese: „A ​kelekótya kiskakas”. 🐓

Válasz
Árpád 2023.03.18. - 19:45

Ez nagyon jó! Van viszont egy másik mese is, ahol a kiskakas nagyon kitartó és szó szerint tűzön vízen át is de elérni a célját!
„A kis kakas gyémánt félkrajcárja” 😄

Válasz

Mit szólsz?

Kapcsolódó

%d bloggers like this: