Kezdőlap » Homeosztázis

Homeosztázis

írta Árpád
2 megtekintések
Figyelem! A bejegyzést több, mint egy éve publikálták, ezért annak tartalma elavult vagy irreleváns lehet.

Állandóság = halál

Milyen jó is lenne folyamatosan ugyanott, ugyanúgy, ugyanabban a boldog állapotban maradni. Milyen jó lenne egyszerűen csak létezni örökké egy végtelenre nyújtott pillanatban. De ez a pillanat még várat magára – csak egy ilyen létezik: a halál. A többi az élet – metamorfózis, evolúció, hullámzás. Egyszóval változás. Persze ez néha rohadt fájdalmas – viszont szükségszerű.

 

1 hozzászólás

Saraswati 2012.03.11. - 22:05

Azt tartják a bölcsek, hogy az életben egy állandó van: a változás. Ha elfogadod, hogy minden alakul, talán nem fog fájni, de ha küzdesz ellene, akkor beleesel mindig a magad csapdáidba és nem látsz a dolgok mögé.
A változás, valami elvesztése után csak kaphatunk, valami többletet, még ha ezt nem is akarjuk elfogadni, mert mintha minden értünk dolgozna. Az, hogy nem látjuk át a kirakós részeit, az egy külön dolog.
Talán a művész éppen az a szerencsés, aki megörökíthet, s ugyan nem ő marad a pillanatban, de a műve talán beleírja magát az örök időbe. Másfelől csomó dolog adott, hogy ha keserű is a nap, széppé tegyük: egy megcsillanó harmatcsöpp a fűszálon, madárcsicsergés, egy kedves szó, kedves emlékek… használjuk ki. 🙂

Hozzászólások lezárva.

Kapcsolódó

%d bloggers like this: