Kezdőlap » Háttér macskával / by Apofiss from Deviant Art

Háttér macskával / by Apofiss from Deviant Art

írta Árpád
2 megtekintések
Figyelem! A bejegyzést több, mint egy éve publikálták, ezért annak tartalma elavult vagy irreleváns lehet.

Akik sok időt töltenek a számítógépük előtt, azok tudják, hogy a munkakapcsolaton túl, valamilyen módon személyes kiterjesztésüknek érzik a gépet. “Külső tárolóegység”, ahogyan csak sokan emlegetik. A számítógépeket az emberek a digitális éra beköszöntése óta képzeletben felruházzák emberi tulajdonságokkal és gyakran úgy is viszonyulnak hozzá, mint élőlényekhez. Például kedvenc gépünknek lehet nevet adni, becézgetni portörlés közben, vagy éppen anyázni és ütni vágni, ha éppen le kíván fagyni és hasonlók.
Ahhoz, hogy igazán személyessé tegyük, általában a legegyszerűbb mód az alapértelmezett háttérkép lecserélése. Persze ez egy elég megkérdőjelezhető “sminkelés”, hisz szinte soha nem is látjuk a saját háttérképünk, de azért mégis ez a legnépszerűbb módja egy-egy gép személyessé tételének. Sokan családi képeket raknak ki, vagy éppen hobbijukkal kapcsolatos tapétákat választanak. Én magam a minimál stílust preferálom, mivel szeretem a letisztult formákat és az egyszerű alakzatokat. Ezekből is inkább a sötétebb tónusúakat.
Gyakori vendég vagyok a Deviant Art oldalán, amely egy amolyan modern, összművészeti fórum, ahol a kreatív alkotók a világ és művésztársaik elé tárhatják munkáikat. Vannak itt fotók, festmények, grafikák, ikonok, sablonok, és igen…  háttérképek is. A minapi böngészésem nyomán bukkantam rá “Apofiss” falhasználónéven, polgári nevén Rihards Donskis munkáira, amelyekbe egycsapásra beleszerettem….

Egyszer régebben már láttam macskás munkáit egy úgyszintén Deviant Art-os 2011-es naptár részeként, már akkor konstatálva, hogy milyen kár, hogy nem léteznek hozzá háttérképek. Végre megleltem.
A leginkább sötét tónusú képeken fekete macskák , édi-bédi cicák heverésznek, nézelődnek és végeznek más, “aranyos” cselekedeteket. A képek légköre misztikus, a technika vélhetően digitális, mégis az elmosott pasztell színű hátterek a viziszinessel készült festményeket idézik.

A követezőkben kedvenceimet mutatom be, az úriember galériája viszont sok más nagyon érdekes képet rejt, amelyet érdemes megnézni. Miyazaki Totorója egyébként is nagy kedvenc nálam.

Apofiss Galériája a Deviant Art oldalán

A képekre kattintva eljuttok az eredeti oldalkara, ahonnan letölthetők! (keressétek a jobb felső sarokban a Download gomot)

Gravity Paper by Apofiss
Gravity Paper