Kezdőlap » Fejetlen közbiztonság – letaglózták Mátyás Királyt Kishegyesen!

Fejetlen közbiztonság – letaglózták Mátyás Királyt Kishegyesen!

írta Árpád
3 megtekintések
Figyelem! A bejegyzést több, mint egy éve publikálták, ezért annak tartalma elavult vagy irreleváns lehet.

Néha tényleg deficitként élem meg szülőfalum hiányát, hisz hol máshol történhetne mindez, mint a mára már legendás szerbiai, apró faluban, ahonnan Rúzsa Magdi is származik, ahol Lajkó Félix is megfordult, Németh István író szülőhelyén, Kishegyesen!

Feltételezhetően még jó régen egy keletre vándorolt, kiugrott rúdtáncosnőből apácává avanzsálódott boszorkány átkozhatta el a falut egy elrontott bűbájjal, mert a Guttenberg nyomda egyik ifjú tanonca a “Hétköznapi mágia” betűszedetébe véletlenül belekeverte a “Bolondok, mint mi” akkori ponyvaregény pár sorát. Az eredmény ez lett: muzulmán templom a “másik utcán”, összekötözött öregasszonyok apró pénzért, folyóba dobott kerékpártartó és szarral kikent kirakat, inkompetens vezetés, menekülő fiatalok és a szoborpark büszkeségének, Mátyás király lefejezése.

Időközben napvilágot látott pletykák és titkos CIA információk szerint a szobor teste jött el a fejért. Ugyanakkor meg nem erősített információk arra engednek következtetni, miszerint színesfém tolvajok vették az uralkodó fejét, de ekkora baromságban a rendőrség sem hisz. Az ujjlenyomat ellenőrzésről a bűnüldöző szervek sajtóreferense csak annyi nyilatkozott: -“Túl sok TV-t néznek az emberek, ez nem az NCIS!”