Kezdőlap » – F, mint Facebook! / közösségi viharok egy kanál vízben!

– F, mint Facebook! / közösségi viharok egy kanál vízben!

írta Árpád
1 megtekintések
Figyelem! A bejegyzést több, mint egy éve publikálták, ezért annak tartalma elavult vagy irreleváns lehet.
  • És most Vicuska, alsócsörögei háztartásbélié a lehetőség, hogy forgasson! Milyen betűt választ a Szerencsekerék 20 000-es mezője mellé?
  • F, mint Facebook

Egyszer már régebben megemlékeztem a TOP 10 Facebook tipp keretén belül, arról, hogy mit nem ildomos megosztani a kék portálon magunkról, illetve azon már beteges megnyilvánulási formákról is regéltem, melyek mellett szótlanul nem lehet elmenni. Az utóbbi időben viszont újra asztalra került a téma. Miért? Mert egyre csak érkeznek az újabbnál újabb Facebook paranoiák!

Idézet dömping

Bármely napszakban is nyitom ki a nagy kék F betűt, bizonyos, hogy találok egy csokorra valót a legelcsépeltebb idézetekből, melyeket három perces eltéréssel szerelemes vagy éppen csalódás után álló emberek osztanak meg. Feltehetően így próbálják meg megélni az éppen aktuális érzelmeiket, melyekre az ismerősök gátlástalanul lájkolnak, ezzel szinte buzdítva emberkénket, hogy még három napig csak az ő bejegyzései fogadjanak bennünket a főoldalon. Aztán megunjuk és tiltjuk őket. De az a három nap mindig azonos fohászok mellett telik: hagyja már abba…

Kapcsolati teregetés

Kapcsolatban, szingli, bonyolult kapcsolatban, házas (azonos nemű osztálytársnőjével) és hasonló nyalánkságok. A párkapcsolatok Don Quixote-nak biztos megélhetés forrást kínál a platform. Nem ritka a hetente státuszt váltó felhasználó sem. Egyrészről idegesítő, másrészről kiábrándító az ilyen jellegű viselkedés. A magánéleten belüli, privát szférára tartozó dolgok gátlástalan éterbe szórása deviancia, valljuk be – pláne hetente háromszor…

Spam

A bőr alatt lakó pók és hasonló spammek töretlen terjedésének fő oka, hogy a kedves felhasználó miután rákattint az ilyen jellegű üzenetekre és nem tudja meg, hogy milyen fájdalmas is egy bőr alatt lakó pók, nem veszi magának a fáradtságot, hogy legalább saját üzenőfaláról eltávolítsa a bejegyzést. A láncreakció végtelen, ugyanúgy, mint egy családapa üzenőfalára posztolt, nemi szervre hasonlító képpel ellátott spam bejegyzés nyugodt lelkiismerettel történő figyelmen kívül hagyása. Nem tűnt fel semmi, tényleg? És a kedves „ismerősök”, (akár 300+ is van) egyike sem hívja fel balfékünk figyelmét a közzétett poszt enyhén visszataszító jellegére (női vulva)?

Kukkolók

Az örökzöldek végtelen sorából a kukkolók sem maradhatnak ki. Tudjátok kikről beszélek. XY ismerősnek jelöl, és a visszaigazolás után még annyit sem hallunk róluk hat hónapon keresztül, mint előtte, holott naponta háromszor online „kukkolja“ ismerőseit. Végtére is a piacnapok számára kimeríthetetlen pletykaforrást biztosít a közösségi háló. Amúgy a pletyka átkos mivoltáról is megemlékeztem itt.

Játékok és egyéb alkalmazások

Selyemszív felkérésed érkezett… Ki nem szarja le, mégis? Küldj szöget ismerősödnek, hogy végre felépíthesse álmai magtározóját! Küldök… hidrogénbombát, piros masnival átkötve!

Komment trollkodás

A végére maradt a legjobb. Mikor valaki rád száll és bármit is tolj ki az üzenőfaladra, lájkolja és kommenteli – lehetőleg a témától leginkább eltérő tartalommal, gyakran irritáló hangnemben.
A pomádé ennyi lenne mára. Mivel maga a rendszer folyamatosan fejlődik (látványosan színvonalon alulivá), várható újabb kedves szokások megjelenése is, mely mellett úgysem megyünk el szó nélkül. Eszter egyszer már írt az ismerősök purgálásának szentségéről és komolyan szöget ütött a fejembe, hogy hasonlóképp járok el a közeljövőben…

Addig is jó taggolást, lájkolást, posztolást, szavazást és farm építést!

Kapcsolódó posztok:

Eszters Offtopic: 10 dolog, amitől agyfrászt kapok a Facebookon

Iránytű: Még egyszer a Facebookról

Urbanlegends.hu: Facebook-csalás oslói tragédiával, Amy Winehouse-szal és bőr alatti pókkal

2 hozzászólás

Eszter 2011.08.04. - 03:01

A csúcs nálam is az irreleváns komment posztokhoz, pláne személyes hangnemben, eh. :DD

Árpád 2011.08.13. - 16:27

Igen, igen… én is ezeken szoktam egyrészről meglepődni, másrészről felháborodni 🙂

Hozzászólások lezárva.

Kapcsolódó

%d bloggers like this: