Kezdőlap » Kávé / jóléti kómáim

Kávé / jóléti kómáim

írta Árpád
0 megtekintések
Figyelem! A bejegyzést több, mint egy éve publikálták, ezért annak tartalma elavult vagy irreleváns lehet.

Nem, nem vagyok embergyűlölő. Már nem. Bár mégis, kicsit. Ne értsd félre, de néha jobb szeretek elterülni az ágyon/földön hűlt helyeden fészkelődni. Ne vedd bántásnak kedves emberiség, de néha jó egy kicsit elleni már magamban is. Pláne az utóbbi napok észvesztő rohanása után. Persze azért hálás is vagyok – sokan belefértek a fáradt napok pongyolájába, de kell a négy falam is és a meditációim.
A reggel félkómás állapotában érdekes érzés vett erőt rajtam. Ahogy a bolti pultnak támaszkodva hallgatom a nap első vásárlójának sajnálkozását, miszerint micsoda kár, hogy nem tartunk biciklihez macskaszemet, bámulok ki a kirakat maszatos üvegén. A kinti és benti világ szinte egy ritmusra nyújtózkodik bennem és ásít a semmiségek felett elmorzsolt aggódások és hiábavalóságok tényei felett. Valahogy minden rendben van, úgy érzem. Mosolygok és bólogatok, miközben eszelősen kapaszkodok az ébrenlét nyálkás falain. Meg-meg csusszan a kezem, mint fél órája, mikor a telefonnal a kezemben aludtam el az ágyamon a kimerültségtől, várva egy hívásra, egy újabb emberre a zsúfolt napban – gyere, ha szeretnél, pont téged nem akarlak már átugrani. Nem jött. Lehet megsértődött. Lehet, hogy csak konstatálta – biztos hulla. Mint az első vásárló korareggel a társadalmi pódiumok első előadása közben, mikor a színészek még nem képesek átélni a szerepeket, mikor még a közönség is kicsit rezignált és tompa.
Ellenszenves volt a forró, fekete kávé létezése is a mai nap korai küszöbén. Úgy éreztem, hogy ha most beleinnék egyszerűen csak belém erőszakolná a józanságot. Hogy ezt a semleges szájízt, ezt a langymeleg bizonyosságot az ízlelőbimbóim körül szétzúzná a keserű íz és a hőmérsékletváltozás, a nyelésbe beleölt energia. És úgy egyáltalán. Az egész pillanatot kalapáccsal zúzná szilánkjaira. Csak fél órával később volt lelki erőm meginni. Egy hajtásra… akkor már nem volt annyira szörnyű.

Kapcsolódó