Kezdőlap » Önismeret az asztrológia tükrében, avagy a szűz(skorpió)tigris dilemmája

Önismeret az asztrológia tükrében, avagy a szűz(skorpió)tigris dilemmája

írta Árpád
2 megtekintések
Figyelem! A bejegyzést több, mint egy éve publikálták, ezért annak tartalma elavult vagy irreleváns lehet.

Igazából a fenébe kívánom a különböző vallásokat és a túlmisztifikált irányvonalú dolgokat, viszont a spiritualitás valamilyen érthetetlen módon jelen van zűrzavaros életemben, ennek oka gondolom a nagyfokú tolerancia, amivel mások iránt vagyok és az érdeklődésem az anyagias dolgok mellett az anyag feletti síkok felé.
Nem tartoztam sosem abba a „mindenhívő” csoportba akik még a kávézaccukban is a párkapcsolati problémáikra keresik a megoldást, vagy a csillagok fürkészéséből próbálják kielemezni a jövőjüket. És most következzen kedvenc magyar szavam: DE!
Igen, igen, akármennyire is elítélő vagyok ezen nézetekkel kapcsolatban, be kell ismernem, hogy van az asztrológia tudományában is igazság, sőt néha már-már zavarba ejtő egyezéseket fedez fel az egyszeri kisember, ha nem is sorsával kapcsolatban, de személyiségi jegyeinek elemzésekor, akár a zodiákus akár a kínai horoszkóp kinyilatkoztatásaiban.

1986 szeptember 11.-én (10:25) lettem bedobva a mély vízbe, az az ekkor pillantottam meg ezt a torz mégis csodás világot.
A születési dátumom asztrológiai jellegzetességéből adódóan a kínai horoszkóp 12 éves ciklusában a Tigris jegyet kaptam, míg a zodiákus által a Szűz lett a csillagképem. (aszcendens: skorpió)
Sokáig egyik „bélyegnek” sem tulajdonítottam különösebb jelentőséget, ám gyerek koromban állandósult tanuló és kutató életmódom célkeresztjét ez a tudomány sem kerülhette el. Az elemzéseim során pedig be kellet ismernem, hogy mindkét jegy és aszcendensei elég szépen jellemzik természetemet.

Lássuk hát először mit mond a zodiákus a Szűzről. *én meg majd bólogatok ha így van

Alapok:
Pozitív attitűd:

„Intellektuális típus. Gyakorlatias, inkább az esze irányítja semmint a szíve. Tudós alkat, jó megfigyelő, elemző, rendszerező. Aprólékos, analitikus, logikus. Szorgalmas, megbízható. Inkább beosztott, mint vezető típus. Jó kritikai érzékkel rendelkezik.”
*Az ész a szív helyett pontos, valóban utálom a nem kiszámítható eseményeket. Helyesbítek, ezek az általam kontrollálatlan hepeningek a frászt hozzák rám! A pozitív dolgok mint a logikus és analitikus, kritikus nagyon találóak, ezeken nincs mit pörögni, viszont a szorgalmas az nagyon nincs a helyén. Lusta vagyok na! Nem kicsit, nagyon. Ha nincs meg a megfelelő motivációm, akkor még az ágyból sem vagyok képes felkelni. Lásd a vasárnapokat, amikor van pofám délig az ágyban feküdni és a plafont bámulni.

Negatív attitűd:

„Rossz esetben kínosan pedáns, túlzottan kritizáló hajlamú, aggodalmaskodó, szőrszálhasogató, kicsinyes, fukar, szégyenlős, félénk, visszahúzódó, gátlásos, gyakran hipochonder. „*Libabőrös vagyok ami a hibáim eme szép összefoglalását illeti. Néha (igen, ez azt jelenti nálam ,hogy igen sűrűn) kibírhatatlanul (még a magam számára is) cinikus és kritizáló vagyok, DE a fukar nem jellemző rám. A félénk meg többi igen, ezen nincs mit szépíteni – de a hipochondert kikérem magamnak, mivel szinte mindig bemegyek betegen is dolgozni és csak akkor fordulok államunk fantasztikusan szar egészségügyi rendszere felé, amikor már esetleg életveszélyes állapotba kerülök. (lásd: tavalyi érthetetlen allergiám, amely kishíján anafilaxiás sokkban fordult)

Az aszcendens: Skorpió
„Karizmatikus jellemedet nehéz kiismerni, és neked ez jó is így. A titokzatosság, mely körbeleng, csak növeli veszélyes bájodat. *Az őrültséget és az elmebetegséget úgy tűnik másfelé veszélyes bájnak hívják… hízelgő Meglehetősen intuitív személyiség vagy, megértesz másokat, és ösztönösen érzékeled a rejtegetett érzéseket.*Ezt most miért kellet? Megszokhatatlan az hogy képes vagyok egyesek veséjéig látni, de gyakran kergetek délibábokat is – odaképzelek dolgokat, persze ez ritka. Vágysz a legnagyobb hatalomra, és nem habozol a megérzéseidből nyert tudást felhasználni arra, hogy másokat manipulálj a saját érdekében. *Ne olyan hangosan! Még meghallja pár illetékes! 🙂 Elmész oda, ahova mások belépni sem mernek, és áttörsz minden tabut. *Aláírva,jöhet a nyaktiló! Ennek ellenére azonban ellenállsz a változásoknak. Kifinomult passzivitással zárkózol el a furfangos dolgok elől. Ritkán mondasz nyíltan nemet, még akkor sem, ha a saját érdeked ezt kívánná. Ugyanezért, ha végül tényleg lecsapsz, önpusztítóvá is válhatsz. Gyakran magad sem érted a saját viselkedésedet.” *Ott a pont! Nem igazán tudok elmenni magamon, ez tuti!

Érzékenység:
„A szűz jegy szülöttei általában önbizalomhiányban szenvednek, ezért visszahúzódók és szerények. Érzékenységüket próbálják leplezni, a magabiztosság látszatát kelteni. Olykor visszautasítóak és hidegek, de ez csak a látszat, ezzel védekeznek, nehogy törékeny lelküket megsebezzék.” *Védekező üzemmód: ON – és sokszor használ is… csak elég fájdalmas.

Munka:
„A Szűz munkáját nagy odafigyeléssel és megbízhatóan végzi, minden feladatot a legjobb képessége szerint próbál megoldani. Munkája gyümölcsét megbecsüli, tudja, hogy keményen megdolgozott érte. A nagy sikert azonban nem értékeli igazán, önbizalomhiánya miatt a szerencsének tulajdonítja. *Hát igen, ez a fránya önbizalom, mellesleg igenis hiszem, hogy a jól végzett munka (hogy egy buddhista közmondással éljek) méltó jutalma az, hogy elvégezhettük. Hibáit éppen ilyen nehezen fogadja el, el kell telnie egy kis időnek, mire talpra áll és önértékelését valamelyest helyre teszi. Távolságtartó magatartását háttérbe szorítva jól bánik az emberekkel, jó kommunikációs készséggel rendelkezik, így jó üzletkötő válhat belőle. „ *Erre a jelenlegi munkám jó példa, az önértékelésem meg a zéró körül tendál. Az a típusú ember vagyok, akinek szüksége van pozitív megerősítésre – továbbmegyek: dicséretre, ahhoz, hogy meg tudjam becsülni magam, persze itt is szabály a mennyiség helyett a minőség. Az előbbivel az a probléma, hogy elszállok tőle és ettől a rosszabbik énem szépen felszínre tör.
„A Szűz leginkább az elméleti munka területén talál magára. E tevékenység során boldog sóhajjal hagyja maga mögött a való világ zavaros, romlékony régióit, s emelkedik a szellem absztrakt és steril magasságaiba. Ilyenkor, ha íróasztalánál vagy könyve mögött keresed, (és nem vetted észre a kilincsre akasztott “Ne zavarj!” táblát), trikófelirata már több lépésről tájékoztat: “Csak a testem”. Ebből formálódnak azután a “Szakember”, a “Szobatudós” vagy a “Gyűjteményi gondnok” sorskönyvek. S mert ezek végéről a Párkák elhagyták az utolsó fejezetet – a dicső véget vagy a tragikus bukás katarzisát – e sorskönyvek tulajdonosaira legtöbbször nyakig munkájukba merülve kopogtat a Halál, hogy azután íróasztaluk mellett essen ki kezükből örökre a toll vagy hulljon le orrukról a pápaszem. „ *Igenis, fantáziálok a „nagy jelenttel” egybekötött, tragikus és heroikus halálról , de az utóbbi a valószínűbb és ki is egyeznék egy ilyennel is. Egy biztos, nem ágyban kívánok meghalni, nyugodtan!

Szerelem:„A szerelem fontos számára, de a kezdeményezést meghagyja a kiszemeltnek, fél a visszautasítástól, így nehezen alakít ki szerelmi kapcsolatot. Ha talál egy olyan társat, aki magabiztos és szeret irányítani, akkor jól kiegészíthetik egymást és egy jól működő kapcsolat alakulhat ki kettőjük között. Hűséges és gondoskodó.” *A jellemzés első fele, akármilyen hihetetlen is (ugyanis nagyon dominánsnak szeretek tűnni, persze nem vagyok az) helytálló, míg a hűséges rész kicsit sántít. Én mindenkibe és mindenbe szerelmes vagyok. 🙂

„Ha egy szűz jegyűt meg szeretnénk hódítani, nagyfokú intelligenciára van szükségünk. A beszélgetések során a művészetről, a színházról, az élet nagy kérdéseiről legyen szó. Bókokkal és ajándékokkal halmozzuk el, hogy önbizalomhiányát csökkentsük.” *Anyone? Nah, ez a tulajdonságom viszont ellenszenves: igenis csak és kizárólag értelmes egyénekkel vagyok hajlandó szóbálnai, a szerelem pedig csak olyannal lehetséges aki legalább olyan szintű intelligenciával rendelkezik mint én. Gané dolog, de ez van. Deal with it! (mellesleg gonosz csel aminek bedőlök: legyen olyan tudása a nagy Ő-nek, amivel nem rendelkezem, ez imponál… egész addig míg ki nem olvasom a Wikipédia ide vonatkozó anyagait – hát ember vagyok én?) „Ha szakításra kerül a sor, ne mondjuk a szemébe, hogy vége. Változzunk meg lassan a szemében, legyünk közönségesek és kritizáljuk. Fájdalmasan, de búcsút fog venni tőlünk.” *Aki ezt ki meri próbálni azt megölöm! 🙂 „A Szűz irtózik mindattól, ami szerves, élettől burjánzó, lélegzik vagy anyagcserét végez.* Volt egy lány akivel azért nem kezdtem mert túl hangosan emésztett, sőt mi több, nem szégyellte magát és még böfögött is (rendszeresen)… Számára a világ elviselhetetlenül büdös, hangos, piszkos és rendetlen. Legszívesebben egy szennyeződésmentes kristályban élne, maga is kristályként, távol minden romlástól, léépüléstől és elhasználódástól.” *Nem nagyon szeretek az ilyenre rábólintani, de most majd leesik a fejem. És még azt mondják, hogy humbug az asztrológia….

Miután ilyen szépen körüljártuk a Szűz személyiségének alappilléreit és megtekintettük az életében szóba jöhető eszmék, irányultságok és emberek arcképcsarnokát, kérjük forduljunk balra a kínai horoszkóp világába.

A TIGRIS (tűz jegyű)

Tűz-tigris: A Tigris legerősebb képviselője. Nyughatatlan, szívós, irányító. A bátorság és az akaraterő segítségével mindent véghez viszel, amit tervbe vettél. „ *Már megint bókolnak nekem. „Az örök uralkodó, vezető, magabiztos, erős egyéniség a Tigris szülötte. *Magabiztos, bahh… Alapvetően harcos típus, vállalva a kockázatot és a veszélyt. Küzd az elveiért, a céljaiért. *Van aki még hisz a lovagi erényekben rajtam kívül? Ha a Tigris jegyében születtél nem kell attól tartanod, hogy elszürkülsz a társaid mellett, mihelyt társaságba kerülsz, környezeted azonnal a befolyásod alá kerül, irányítókészséged, határozottságod megszelídíti őket. *Túl nagy hatással vagyok az engem körbevevőkre, ez pedig nem mindig a jó értelemben vett hatás. A Tigrist soha nem törik össze a kudarcok vagy a nehezebb, lehetetlennek tűnő feladatok. Szívóssága, mérhetetlen ereje nem engedi, hogy padlóra kerüljön és ott is maradjon. „ *Helyesbítek: a büszkeségem nem engedi, hogy lent maradjak, bár a talpra ugrás helyett inkább feltápászkodni szoktam a kudracok után.„
A Tigris-férfi:
Elég vakmerő és bátor az élet minden területén, de elég szerencsés is ahhoz, hogy baj nélkül megússza. Féktelensége és szívóssága csodálatot vált ki. „*Nem jellemző a bátorság, viszont életem ama transzcendentális és sorsfordító pillanatai kivétel nélkül ennek a tulajdonságnak köszönhető. A féktelenség pontos – nem könnyű megállítani…

Kombináljunk! Hozzávalók egy személyre: Szűz + Tigris

„A Szűz a biztonságra és állandóságra, míg a Tigris a kalandokra vágyik. Mindkét énjének engednie kell, olyan életet kell kialakítania, melyben mindkét vágyát kiélheti, akkor lesz igazán boldog és kiegyensúlyozott. * Lehetne ez életcél is. A Szűz Tigris nem hagyja, hogy bármi csak úgy megtörténjen vele. Mindent megfigyel, kiszámolja a lehetőségeket, megtervezi, majd pedig mint a Tigris, lecsap rá. * Egyszóval: ragadozó kurva 🙂
Párválasztását tekintve nagyon válogatós, részletesen megvizsgálja és kielemzi a kiszemelt partnert. Fontos, hogy párjával összekösse őket egy gyakorlatias téma, munka, vagy közös hobbi. Harmonikus kapcsolatra számíthat, ha párja elfeledteti vele kisebbségi érzését, és nem enged teret egoizmusának.” *Nem kommentálnám… (te, ezek bekamerázták az életem?)

Zárásul: Köpni nyelni nem tudok, mivel egy az egyben egy jó kis karakterelemzést olvashattunk. Azt hiszem itt az ideje jobban beleásni magam asztrológiába. Aztán ne tessék csodálkozni ha fizetésem elköltése előtt belenézek a zaccba!

8 hozzászólás

Eszter 2011.01.17. - 19:14

Érdekes, de tény, hogy a személyre szabott, egyéni “horiban” van valami. Sztem az igazán materialista ember nem zárhatja ki magasabb összefüggések lehetőségét, elvégre a világ nem csak mérhetőből áll. Szóval sztem egészségesen gondolkozol, naa! 🙂

Árpád 2011.01.18. - 17:52

Kösz! Igazság szerint a poszt megírására pont az inspirált, hogy sokan nagy jelentőséget tulajdonítanak neki és kíváncsi voltam mennyire relevánsak az “ágazat” megállapításai rám. Mint látható, kénytelen voltam leszűrni, hogy többről van itt szó, mint oktalan álltudományos találgatásokról. Valóban van benne igazság, de tartózkodom a napi pénzügyi és feng-shui horoszkóp olvasásától. 🙂

Eszter 2011.02.10. - 02:14

Mióta én is írtam már napi horoszkópot, én is távol tartom magam az ilyesmitől.

Amúgy pont ezért (értsd: a kommersz magazinok spórolása :D) miatt keverjük a csillagképet és a csillagjegyet, pedig a kettő eredetileg nem ugyanaz. A csillagjegy a szűz, a mögötte lévő meg a csillagkép, tehát az Oroszlán. Elvileg a magyarban az előbbi kisbetű, utóbbi nagybetű, de én se tartom be. 🙂

A feng shiu-mániások után a másik véglet Vágóék, a szkeptikusok. Na, ők meg röhejesen boszorkányozzák még a kamilla tea-ivókat is, mondván gyógyuljanak csak az orvostudomány segítségével. Az is abszurd.

Árpád 2011.02.10. - 06:59

Vágóékról én is hallottam és kb. anyit szűrtem le: “égessük már magunkat a semmivel, ha a gitár tudásunk senkit nem érdekel, értelmiségi kérdezz-felelek műsorvezetőnek meg már nem kellünk, mert nincs is ilyen,hogy értelmiség vagy nem rentábilis a műsorunk”.

A poszt után két nappal tövig rágott körömmel száguldoztam a világhálón, mert kiderült, hogy van 13. jegy is: kígyótartó – nah, mondom tiszta jó, két napig szenvedek egy poszttal , aztán egy tollvonással áthúzzák az egészet, mert az új rend szerint én már nem is Szűz, hanem Oroszlán a jegyem… 🙁

*Senpai, leborulok előtted! Tudtam, hogy szép magyar nyelvemnek vannak érdekes szabályai, de erről még nem hallottam, köszönöm a kiigazítást – jó pap is holtig tanul! 😀

Bolondka 2012.07.02. - 22:06

Hát hűű, ezt rólam írták, azaz mintha én írtam volna magamról :)))
Időnként rám jön, h olvasgassak a témában, bár ez nem tartozik a daily routineba, de ma érdemes volt rágugliznom a szűz/skorpió/tigrisre, aki én is lennék:)
Kígyótartó??!! Mindent meg akarnak reformálni…szegény Plútó is kiszorult a főbb kerek izék közül ott fent…rip utólag is.
A szorgalom nekem sem a főbb erényem, de néha megunom a semmittevést és akkor pörgök ezerrel, tizedannyi idő alatt elvégezve a feladatot…lelőni is nehéz olyankor.
Ja, meg rendetlen is vagyok, tudom nem érdekel, mert azt se tudod ki vagyok 😛 De gondoltam elég a különbségeket leírni, a többi meg…hisz ismersz:)

Fogalmam sincs minek írtam most ide, 1,5 éves poszt, már nem nézi a kutya se valószínűleg…úgyhogy nem is koptatom feleslegesem a virtuális cekámat:)

De, ha gondolod beszélhetünk picit, érdekes emberekből sosem elég…

Kata

Árpád 2012.07.03. - 07:33

Szia kedves Kata!

Igen, mint ahogy láttad/olvashattad én sem hittem igazán ebben a kozmikus fantazmagóriában, aztán mégis annyi minden bejött belőle. Sőt, ahogy mondod is, ez a poszt már lassan tényleg másfél éves, viszont mind a mai napig mellé tudok állni teljese vállszélességgel, ugyanis még most is tartják magukat az itt leírtak…. A rendetlenség az utóbbi pár hónapban ért utol engem is, igaz azért mert kerestem új helyem a “rendszerben”, hogy úgy mondjam, meg költözés is történt időközben, szóval a feje tetejére állt minden. A kreatív részem köszöni szépen jól van – mostanában kezd újra hallatni magáról. 🙂
Amúgy az egyik legtöbb látogatót idevonzó poszt ez az önelemzés, szóval kedvelik és olvassák is rendszeresen, nem vagy egyedül! 😀

Bolondka 2013.03.24. - 14:45

Szia! Mostanában egy elég lüke kér(d)és kavarog a fejemben..
Valahogy még mindig bennem él a posztod, pedig azóta vissza se tértem továbbolvasgatni a többi cikket (1-2-t még anno elolvastam)…de ez lényegtelen, ami érdekelne, hogy nem lehetne rólad látni valahol, valamilyen formában egy képet? Mert elképzeltelek valamilyennek és furdal a kíváncsiság, h ebből mennyi valós..
Ne érts félre, élettársi kapcsolatban élek, külföldön, nem akarok rád akaszkodni, csak érdekelne…akár egy leírás szintjén is, ha az egyszerűbb…

?

Árpád 2013.03.24. - 16:50

Semmi gond, természetes, hogy érdekli az olvasót az író személye is…
Hát igazság szerint van egy nagyon régi bemutatkozásom, pont itt a blogon az Impresszumban.

Hozzászólások lezárva.

Kapcsolódó

%d bloggers like this: