Témaötletek tára az év 365 napjára

5 thoughts on “Témaötletek tára az év 365 napjára”

 1. why-att says:

  Erre komolyan kíváncsi leszek, egész jó ötletnek hangzik. Majd beleolvasok és kipróbálom. 🙂

  1. Szabó Árpád says:

   Sok sikert hozzá, megéri kipróbálni, kötöttségek nélkül tényleg hozhat be új nézőpontokat.

 2. balaaz says:

  Érdekes, én meg most pont arra próbálom magam rászoktatni, hogy minél kevesebbet írjak. Vagyis hogy leszoktassam magam az írási-késztetésről. Eddig szarul megy, de még csak nemrég láttam neki. 😀 Erről kevésbé szoktam értekezéseket látni, nem úgy mint a hogyan írjunk témáról. Pedig azt mondják, hogy a “cuccozással” sosem könnyű leállni…

  Kreativitás serkentése: erről meg az a baj, hogy nagyon negatív asszociációm vannak mostanában. Rühellem amikor kényszerből szanaszét kell szakadni a sok melótól és akkor még elvárják a hullafáradt, zombivá silányult munkaerőtől, hogy legyen sziporkázóan kreatív is – ráadásul, ha lehet akkor persze ingyen adja a szürkeállományát.

  1. Szabó Árpád says:

   Az első bekezdésre reflektálva: attól soha ne félj – sőt, irigykedem is rád ilyen szempontból – hogy állandó közlési kényszered van. A WordPressnél is van “ütemezés” funkció, hogy mikor jelenjen meg a posztod, így ha éppen szófosása van az embernek és egy ültő helyében meg tudna írni legalább 2-3 bejegyzést, akkor azt szépen előre lehet ütemezni az időben. Manapság a legtöbb blog és blogger problémája, hogy nem tudja szinten tartani a publikálás gyakoriságát. Ez rám különösen igaz. A nulla tartalom ellentéte a túl sok tartalom egy adott időperióduson belül. Mindkettő olvasógyilkos jelenség. Sokat olvastam arról, hogy általában hány posztot érdemes hetente megírni – témától függetlenül. Az általános ajánlás valahol 2 jól kidolgozott poszt közelében van (hosszabb tartalom: 2000 karaktertől felfele, médiában és linkekben gazdag, jól tagolt módon) vagy pedig 4 rövidebb szösszenet 2000 karakter környékén. Az olvasók gyakran hét közben nem érnek rá olvasni a követett blogokat, így hétvégén ülnek neki, tehát ők már a teljes felhozatalt látják és jó eséllyel csak egyet-kettőt fognak megnyitni – azt a témát ami számukra releváns vagy szimpatikusabb.

   A kreativitás kimerítésére: igen, ez így van, gyakori manapság az agyelszívás a cégeken belül és tényleg kiskanállal kaparják ki az ember koponyáját.
   Persze teher alatt nő a pálma – ha használod a kreativitásod nap mint nap, akkor egy idő után megtanulsz takarékoskodni vele, tartalékolsz és határokat húzol.Sőt lehet fejlődik is ez a készség, mint az izom, ha edzésben tartjuk.
   Én ilyen jegyzetekben (pl. Evernote), napközben gyűjtögetem az ötleteim és elrakom későbbi kidolgozásra őket, így nem érzem azt, hogy kárba vesznének ezek az agyi villámlások 🙂

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: