Személyes évértékelő 2015

2 thoughts on “Személyes évértékelő 2015”

 1. B Budai says:

  Épp egy cégnél ahova bedolgozom szóba elegyedtem az egyik sráccal, aki szintén vajdasági. Egy éve jöhetett Pestre, gyakorlatilag egyfolytában nyomja a melót, ügyes srác. Asszony, gyerekek Vajdaságban maradtak, de amint tudja felhozza őket is Pestre. Éltem már sok helyen, és tudom milyen borzasztó érzés távol lenni a családtól, mivel már átmentem hasonlón azonnal megkedveltem a srácot, sajnos ilyen világot élünk, hogy már nincs fix lakhelyünk egy életre, mint nagyapáinknak.

  1. Árpád says:

   Sajnos, ha nincs falun,kisvárosban, vagy éppen az adott országban megélhetést nyújtó munka, akkor mozdulni kell. Az, hogy a nagyapáink mennyire éltek helyben jó kérdés. A dédszüleim szabadkaiak voltak, nagyapám már Zsedniken született, míg az édesanyámék már Kishegyesen. Az apai részről is volt némi vándorlás, így én családom történetéből arra jutottam, hogy a vándorlás szükséges volt a mi vidékünkön.
   Az, hogy valaki vajdasági egyébként nem garancia, mint ahogy tíz éve az sem, hogy minden határon túli magyar az anyaország nyakára jön – igaz jöttünk páran, el kell ismerni 🙂

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: