TOP 5 nukleáris holokauszt film

4 thoughts on “TOP 5 nukleáris holokauszt film”

 1. balaaz says:

  Tegnap estig csak a Mezítlábas Gent ismertem ebből az ötösfogatból, azóta már azt is tudom, hogy milyen, amikor a briteknél fúj a szél.xD Nos érdekes, bár biztos nem fáradt estékre való élmény. Meglepett a mögé álló zenei hírességek halma: Bowie, Waters, Genesis… nem semmi. Köszi a figyelemfelhívást! Még ha én nem is voltam vele összességében megelégedve. Az abszurditása valóban felkavaró – számomra a kisembernek a vezető politikai hatalomban agyatlanságig való bizalma tekintetében is. A ’80-as évek erős Thatcher-kormányzása alatt ennek a fricskája nem is meglepő. De napjainkra is tartalmaz fontos üzenetet, akár a mai magyar karizmatikus politikai irányzatokra és feltétlen hívőikre vonatkoztatva is…
  De ez csak kettő az ötből, így nem szavazok. A Kubrick azért még kiemelten érdekelne…

  Egyébként kíváncsi lennék rá, hogy én miket láthattam már atomkatasztrófa ügyben, de a rossz memóriám miatt fogalmam sincs, hogy volt-e már valami és ha igen, mi. Pedig a fajsúlyos háborús anyagokat igencsak kedvelem, viszonylag sokat el is fogyasztottam már belőlük.

 2. Szabó Árpád says:

  Jé, nem is ugrott be a angol Thatcher időszak, pedig azokban a zivataros időkben készült az animáció. Szerettem volna magam is beleírni a bejegyzésbe, hogy állandó rosszullét fogott el, mikor Jim folyamatosan azt szajkózza a feleségének, hogy “we must do the right thing” ergo ami a kormány kis tájékoztatófüzeteiben áll. A pikantériája még abban is keresendő, hogy szegény öregek túlélik az atomkatasztrófát a hülye ajtó bunkernak köszönhetően, hogy aztán egy lassabb, borzalmasabb kimúlás várjon rájuk. A visszásságát én is pont abban találtam, hogy édi-bédi, szeretni való rajzfilmkarakterek lehelik ki lelkület a képernyőn, kicsit úgy viseltettem sorsuk iránt, mintha a nagyszüleim lennének. Gondolom az alkotók szándéka is ezzel a megállapítással esett egybe.
  A Dr. Strangelove-ot csak ajánlani tudom, mert veszett jó poénok vannak benne, és Sellers, hát mit kell mondjak zseniálisan hozza a náci tudóst, akinek lebénult jobbja néha önkéntelen rángások közepette lendül a magasba a jól ismert Hitler üdvözlés szögében…. 🙂
  Van még pár film, pl. egy modern kori is, amit szerintem még akár YouTubeon is meg lehet nézni. A “Die Wolke” (A Felhő) címen fut: ebben egy németországi, fikcionális atomreaktor balesetet dolgoznak fel nem is akár hogy, de mivel erős benne a tini szerelmi szál, ezért nem bír akkora értékkel a szememben, bár sokkal jobban illett volna a Csernobil évfordulóhoz.

 3. Fanni says:

  5 éve keresem, de még gyerekkoromban láttam a filmet, és végre itt megtaláltam a leírás alapján (Testamentum). Köszönöm, hogy írtál róla!

  1. Szabó Árpád says:

   🙂 Örülök, hogy sikerült. Képzeld, nekem is gyerekkori emlék után nyomozva sikerült megtalálni, mert én sem emlékeztem direkt a címére, csak úgy nagyjából a történet szálra benne, sokat küzdöttem a Google-el mire kiköpte.

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: