Megszűnik az Animax!

11 thoughts on “Megszűnik az Animax!”

 1. Rena says:

  Szia!
  Én úgy tudom, hogy semmit infó még nincs arról, hogy a C8-on milyen műsorok fognak menni. Ettől függetlenül bizakodom, hogy gondolnak az anime fanokra is és, ha nem is teljes műsoridőben, de legalább 1-2 animét leadnak majd.
  Ami a japán eredeti hangokat illeti. Jó, jó, de azért azt sem mondanám tökéletesnek. Pl., amikor egy 16-17 éves női karakternek olyan hangot adnak, mintha egy 6 éves kislány lenne, az nem kicsit idegesítő, legalábbis számomra. Némelyik seiyu hangjával, főleg, ha visítósabb karaktert játszik, üveget lehet repeszteni. Lehet, hogy a japánoknak ez tetszik, de nekem inkább elvesz az adott anime élvezeti értékéből, de, azt is aláírom, hogy sokszor pocsék a magyar szinkron, ámbár még így is jobbnak mondható sok más európai szinkronnál. Ez nem önfényezés, elég csak meghallgatni a Youtube-on, hogy milyen a felhozatal. Sajnos, mára a hazai szinkronipar oda jutott, hogy minél olcsóbban és gyorsabban akarják megoldani a szinkronizálást, aminek egyértelműen a minőség látja kárát. A szinkronszínészek többsége ezzel tisztában van és nem örülnek neki, de nem nagyon panaszkodhatnak, mert akkor később nem hívják őket dolgozni.

  1. Árpád says:

   A hírek és álhírek garmadája ömlött ránk a megszűnés után és úgy egyáltalán a Chello képbe kerülésével. A személyes véleményem az, hogy mivel benne van a nevében is az új csatornának a Central Europe, gondolom ugyancsak közép-európai, egyáltalán európai értékrend mentén fogják összeállítani a műsor struktúrát, ebbe pedig csak hébe-hóba fog beleférni egy anime vagy bármi japán.
   A C8 kvázi facebook oldala vezette meg az embereket, hiszen ott orrba szájba nyomták a fake infókat, hogy lesz ANIME, sőőőt mi több!
   Aztán épp tegnapelőtt szűnt meg az oldal, így biztosra mehetünk hogy pár kölyök unalmában piszkálta meg a jó népet. Mondjuk én nem értem mi értelmét látták…
   A szinkron egy örök vita, egyszer értekezünk majd róla egészében! 🙂

   1. Rena says:

    Igen, láttam a kamu facebookos oldalt. Nekem rögtön gyanús volt a dolog, mert azt nov. 21-én hozták létre, de csak pár napja derült ki, hogy az Animax meg fog szűnni és helyére a C8 kerül. Az meg elég nagy hülyeség lenne, hogy az előtt kezdjenek egy csatornát népszerűsíteni (ráadásul közösségi site-on), hogy egyáltalán a sajtóban megjelenjen valami az indulásáról. A másik meg, hogy a posztolónak iszonyúan rossz volt a helyesírási és a fogalmazási készsége. Akármilyen is lesz a C8, azt erősen kétlem, hogy egy ilyen embert bíztak volna meg azzal a Chello vezetői, hogy kommunikáljon a leendő nézőkkel. Nekem marketingesként legalábbis, minimum leégne a bőr a képemből.
    Arra viszont látok esélyt, hogy legyenek animék a C8-on, mivel még jóval az Animax megszűnése előtt néhány anime fan összefogott és küldött egy levelet a Chellónak az ügyben, hogy indítsanak az Animax helyett egy új animékkel foglalkozó csatornát. Ha már csak 1-2 sorozatot kapnánk, szerintem az is sokat jelentene a hazai animés közösségnek. Majd kiderül.

 2. Desischado says:

  Én a magam részéről nem bánom, hála az égnek. meg az internetnek, és a csoportoknak, nem gond animékhez jutni! Az Animax akkor írta le magát nálam, amikor elkezdett társulni a Axn.el, akkor már tudtam, hogy ebből baj lesz. Torkig vagyok már a sok sorozattal, mármint a nyugati sorozattal! Van netem, nem gond, honnan jussak cuccokhoz. Egyébként kb. öt év után a neten jutottam végre az Inuyasha és a Naruto folytatásaihoz, élvezet volt végre látni, most meg a Bleach van soron. Gondolom, köztudott, hogy az Animax cseszett folytatni a sorozatokat, hiába vártunk. A szinkronról meg annyit, hogy én is szivesebben nézem eredetiben, de hadd védjem meg a magyar szinkronsainkat, Moser KÁroly, Markovics Tamás, És például az Előd testvérek, meg a többiek, pontosan az anime szinkronjaik miatt lettek a kedvenceim! És Renának igaza van, van amikor jobb a magyar szinkron szinész, mint az eredeti! Például a Tsubasa kapitány esetében rettenetesek a japán hangok, nincsenek eltalálva! És olyan is van, mikor egy egy az állás, egyformán király a magyar és a japán szinkron! Például Orochimaru, nem tudom, ki a japán seiiyu, a magyar szinkronja Láng Balázs volt, (ő is imádatos kedvencem) és egyformán fantasztikusak voltak! És abban is igazat adok Renának, hogy a mi szinkronunk általában a legjobb, és az amerikaiaké a legsz@rabb! Az Inuyashánál majd elájultam, kis híján leestem a székről, annyira nyomoronc volt az amerikai szinkron! Ettől még a “sógorok” (németek) is jobbak voltak! Szóval: az A+-t szerettem nagyon, de az Animaxért nem sírok! Béke poraira! Az új csatorna meg nem érdekel, inkább olvasok, meg a neten vagyok, itt nem kell állandóan ismétléseket néznem!

  1. Szabó Árpád says:

   Az AXN beépülése az Animax műsorába, vagy inkább fordítva valóban siettette az elkurvulás folyamatát. Először én is meglepődtem, mikor nyugati sorozatok és műsorok kezdtek megjelenni, (sorozatok, valóságshow-k) esténként egy addig kizárólag animével foglalkozó csatornán. Az A+ kezdetben azért volt nagy durranás mert esténként kilenctől éjfélig, hajnali egyik olyan fórumot teremtett az anime szubkultúra számára, amely addig elképzelhetetlen volt Magyarországon és új távlatokat nyitott meg a népszerűsítés során. Aztán szépen lassan le is áldozott ennek az újonnan formálódó, szélesebb spektrumú közösségnek. Az Animax megszűnését ezért is éljük meg – nagy többségében – egy olyan eseménynek, mely várható volt és kevesen ejtenek érte könnyet a fentebb már kivesézett okokból. Egyik blogger kolléga meg is írta, hogy véget ért egy korszak, de ugyancsak nehéz eldönteni, hogy az anime ezáltal Magyarországon a mainstream-ből ismét visszasüllyed-e az underground sávba, vagy inkább fennmarad, csak egészen más formában.
   A magyar szinkronok kérdése nagyon szerteágazó. Vannak animék, melyeket nem tudnék elképzelni az eredeti japán szinkronnal, pl. Slayers a kis boszorkány (egyszerűen tökéletesen eltalált szinkronok), vagy a Trigun, Cowboy Bebop…. stb.
   A Tusbasával is az a helyzet, mint a többi ,régi, akkor még Japánra limitált sorozattal: mivel nem volt globális lefedettsége, ezért sem az animációra, sem a seyukra nem fektettek nagy hangsúlyt – amolyan futottak még kategóriába tartoztak. Az újabb animék azért is jobbak japán szinkronnal, mert sikeresen elterjedt a világon a szubkultúra, egész nagy felvevő közönsége lett és ez megemelte az üzleti potenciált, ezáltal a minőségi szinkron igényét is – bár számomra ez az okfejtés bizonyul a leginkább logikusnak. 🙂

 3. lasztoallita says:

  Szerintem a Naruto Shippuden változása miatt.

  1. Szabó Árpád says:

   Vélhetőleg igen! Bár nem értem pontosan mit szerettél volna ezzel kifejezni! 🙂

 4. Fejes Árpád says:

  Szegítenéttek feltámasztani az Animax-ot?

  1. Szabó Árpád says:

   Üdv!
   Nézd el nekem, hogy nem fogok hadjáratot indítani a vissza hozatalára 🙂
   1. semmi esély rá
   2. semmi értelme

Hozzászólás

%d blogger ezt szereti: